... dubtant si un vi ...

Dubtem si un vi és petillant, cítric o cruixent, sols sabem que ens agrada tot el que deriva del tec, beure i xerrar.
Disculpeu si no som excessivament fidels usant el vocabulari específic: vam nèixer un pèl irreverents.

Tot just comencem

dilluns, 16 de novembre del 2015

D.G. VITICULTORS - Pontons

Dijous vam anar al Tannat on presentàvem els vins i caves del celler DG Viticultors. Tot i que és un lloc per on passo sovint, mai havia estat als tastos que gairebé mensualment fan. Enmig de la fredor del centre comercial és un racó a tenir en compte: petit, acollidor i amb una varietat interessant.

Vam pujar "al pis de dalt" on tenen la zona de tastos. Reconec que sóc una maniàtica de la il·luminació i que on hagi una bombeta d'incandescència que marxi la resta i és l'únic que haig de criticar: és un altell on l'alçada del sostre i la llum blanca li treu un pelet de l'encant del lloc però... ja us dic que és l'únic que es podria criticar una mica. La resta TOT MAGNÍFIC. 

En Toni, propietari del celler venia acompanyat i entre els dos, ens van anar presentant cinc dels seus productes:


Cinclus 12 SC Incrocio Manzoni, Albariño i Loureiro 
DGViticultros Brut Rosat Pinot Noir 2012
DGViticultros Brut Blanc Chardonnay greix turbot xai herbes
Merula 09 Merlot premsat amb rapa magret
Caligo  Un vi de boira      

Vam començar amb el Cinclus12SC. Glicèric amb tons àcids, salats i minerals perfectament equilibrats destacant la flor blanca i la pinya. Curiós va ser descobrir la varietat Incrocio Manzoni que segons llegeixo el va crear el Profesor Luigi Manzoni de casualitat mesclant la varietat Riesling i Pinot Bianco. Extremadament elegant i fi. Ens van recomanar marinar-lo amb salaons, peixos i formatges suaus. Uns 10€.


Vam continuar amb una petita joia, el Cava Brut Rosé 2011 un monovarietal de Pinord Noir que busca ser diferent i ho aconsegueix. El Celler ens va tornar a recordar que els seus vins són gastronòmics i aquest ho és al 100%. En vista té un atractiu color de pell de ceba, amb un carbònic fi, petit però insistent i quan l'olores el nas s'omple de panses i orellanes. En boca no sé com expressar-ho... recorda més a un vi que a un cava: és espectacular, curiós, diferent i noble. No enganya. Un cava axampanyat que destaca pels seus aromes terciaris. Maridatge? qualsevol aperitiu salat (pernil, anxoves), arrossos, però no puc pensar en res amb que no maridi bé. 12'95€

I per acabar, el vi de boira mimat de la família, el Caligo. És un vi que ens va fer recordar a l'estimat Sauterns, amb un 65% de Chardonnay, un 25% de Sauvignon Blanc i un 10% d'Albariño, un dolç natural afectat per un podrit acabat de descobrir (i del que buscaré informació per a un proper post): el Botrytis!. Aromes d'acetatos i en boca deliciós, untuós i persistent. 21'95€

Dels dos que resten destacar:

- el cava blanc, un 100% chardonnay molt correcte que marina perfectament amb la cultura japonesa (sashimi, sushi, etc), amb turbot (pel greix) i curiosament amb xai a les herbes. 13'50€

- un vi negre al Penedès? doncs sí. Us presentem el Merula 09, un merlot monovarietal. Té color un granat de cirera picota molt intents i viu però en boca com la temperatura era massa alta, dificultava fer el tast correcte. Ens van recomanar maridar l'acidesa del merlot amb un magret d'ànec perquè "neteja" molt bé i van destacar la seva premsava junt amb la rapa. 11'95€.

Marta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada